the best things in life is always free, the second best are very expensive
Publicerat den

Igår kväll spenderades med mina fina tjejer, vi åt middag och kollade sedan på Titanic. Varken jag, Sanna eller Vilda hade sett den innan och det resulterade i att vi alla tre satt och grät i slutet, haha! Men den var verkligen bra, så himla mysig kväll ♥
 
Idag har jag varit i stallet och ridit Sillen, och när jag kom hem satt jag och läste i min nya bok ganska länge. Jag har även sökt sommarjobb, sökt Tanne i år igen. Fanns verkligen inget annat som intresserar mig, haha.
 
Har inte fotat på huuuur länge som helst och jag håller på att bli galen, men tyvärr har jag ju som inget att fota så då är det lite svårt. Mår dåligt av att se kameran ligga och samla damm, morr. Men om mindre än två månader så är jag i New York och då ska det minsann fotas!

 
 Quiksilver - 23 februari
Publicerat den

Idag red jag Sillen igen efter ca 3 veckors uppehåll, har både haft mycket i skolan och varit sjuk så det har inte blivit av tyvärr.
 
Red i alla fall dressyr i ridhuset och han var suuperduktig! Red lite serpentiner, volter, skänkelvikningar och sånt, han var väldigt fin i alla gångarter och skötte sig super. Dock så är han lite mesig och blir spänd när någon rider på andra sidan skynket och han hoppade till några gånger, knashäst.
 
Efter att han behöv jobba och springa fint så fick han sin lilla lekstund också, lät honom gå precis vart han ville när jag skrittade av och det tyckte han var spännande, liksom testade om jag skulle säga ifrån när han svängde eller stannade. När jag sedan suttit av så lekte vi lite följa John, jag gick helt enkelt ungefär en halvmeter framför Sillen så fick han följa efter mig och stanna/svänga när jag gjorde det - det uppskattades också från hans sida!
 
 
Fina fina hästis, han gör mig så lycklig ♥


when it's dark, look for stars
Publicerat den

Tog en liten semester, har tappat all motivation till att både blogga och fotografera men jag antar att februari är en sån trist månad. Doppar in lite ibland alltså :)
 
Igår var det U-sek möte och idag har jag varit på en sadelclinic på Hööks med Jonna och Tova, det var bra men frågan är hur mycket jag faktiskt kommer minnas om si sådär en vecka.
Imorgon är det äntligen ridlektion och jag är sååå taggad på att rida Lazze! Älskar hästen, så roligt. Längtar även efter Ariel så jag håller på att bli galen, inte träffat henne på elva dagar och nu står jag inte ut längre.
 
Samtidigt som jag ska hinna med stallet så har vi läxor och kommande nationella prov, och som om det inte var nog så har jag börjat kolla på en ny serie och är som vanligt helt fast. Jag är en sån himla serienörd, följer ca 11 serier om jag räknat rätt.
 
Skriver antagligen om ridningen på torsdag :)As long as I am with you, my heart continues to beat
Publicerat den

Hej!
 
En blogg hade jag också ja, hm. Nej men jag har faktiskt inte haft lust att blogga och inte heller har jag haft någon ångest över det, så det är bra egentligen.
 
Under den gångna veckan har jag inte hunnit göra speciellt mycket, hade en hemmadag i söndags och lämnade knappt sängen, har varit på Hööks med Hedda och Jonna men kom hem tomhänt, varit i stallet och pysslat med Sillen, och haft min första riktiga fangirl-attack (tycker synd om alla som var tvunga att vittna en halvt gråtande/skakande/döende Vilma).
 
Idag är jag sorgligt nog sjuk och kommer vara hemma imorgon också. Blev alltså ingen ridning idag och det blir ingen imorn :( Förhoppningsvis blir jag frisk fort så att jag kan följa med Elin och Sillen när de ska träna i helgen, håller tummarna! Inte träffat min ponnylurv Ariel sedan i lördags heller.. </3
 
 
OCH, alla kollar HÄÄÄÄÄR!
 Ridskolehoppning och stalltjänst
Publicerat den

Fick hoppa Ariel på ridskolehoppningen igår, vi debuterade 70cm! Erik tyckte att hon sett så fräsch ut länge nu så att hon skulle orka den höjden, och hon gick bara en gång i 40 innan jag red.
 
Hon var väldigt duktig så framridningen tycker jag, jag lösgjorde henne lite och fokuserade på framåtbjudningen och tempoväxlingar.
 
Själva banan gick sådär, hon blir så taggad för att hon tycker att det är så himla roligt och då har jag ofta svårt att reglera tempot i galoppen vilket gör att hon hoppar av på ojämna avstånd.
Svängen till tvåan blev snäv och jag hann inte rakställa henne så det rev vi, och i flera språng hamnade jag efter och fick i princip slänga fram handen för att undvika att dra henne i munnen.
Men misstag får man bara acceptera, det var så otroligt roligt och det tyckte även Ariel, är hon lycklig så är jag också det! Trots att det var långt ifrån våran prydligaste runda så är jag himla nöjd, det är roligt att hon har sån hoppglädje och höjden var verkligen inga problem. Hon tvekar inte en sekund utan hoppar i princip allt bara man ber henne.
 
Jag är så lycklig, världens allra bästa fybenta kompis är hon och jag är glad att hon litar på mig lika mycket som jag litar på henne! Det finns ingen finare, min hjärtis ♥
 
 
 
Tackar Magdalena för bilderna och Elin för filmen!
 


Vi lämnade stallet sist igår kväll, åkte sedan hem och sov för att 10 timmar senare vara först i stallet, haha. Vi hade alltså stalltjänst mellan 7-15.
 
Det har varit superroligt, det är riktigt kraftansträngande eftersom det är 46 hästar som ska fodras, släppas ut, tas in och må bra - men det är också väldigt mysigt och roligt.
Hade även fotografering med U-sek mitt på dagen, har tagit bilder till hemsidan som vi förhoppningsvis äntligen ska fixa. Tror vi kommer bli ett bra gäng! :)
 
Bjuder på en selfie på Elin också, mohaha.todays
Publicerat denÄr påväg ut till stallet nu, är anmäld till kvällens ridskolehopping!
Har stalltjänst med Elin imorgon och ska träffa tjejerna på kvällen, söndag blir sorgligt nog en pluggdag.

Ha en bra helg, vi hörs igen så fort jag har tid!
Lektion på Lanzelot
Publicerat den

Vi bytte hästar i onsdags och jag fick Lazze, det var ett tag sedan så det var roligt!

Har inte så mycket att säga om passet, Lazze var superduktig och kändes både fokuserad och positiv. Han hoppade fint och lyssnade bra, väldigt fin och avslappnad i avtravningen.

Jag är så nöjd, tycker mycket om att rida honom så jag ser fram emot nästa gång!She's my everything, the centre of my universe
Publicerat den
They asked me what I wanted to be, then told me what not to be
Publicerat den

Hej!
 
Var bara på skolan halva dagen igår, mådde inte så bra så jag gick hem. Men innan det så fick vi i alla fall våra iPad's, som vi kommer ha som hjälpmedel tills vi går ut i sommar! En fördel i vissa ämnen men många kommer antagligen jobba sämre också.
 
Idag var jag hemma, har kollat på filmer, redigerat en film på mig och Ariel, fangirlat då Michael såg min tweet och bakat. Ska på skolan imorgon, sedan ska jag kolla på Pretty little liars och efter det åker jag ut till stallet.
Helgen är fullbokad redan så förvänta er ingen vidare bloggning från min sida :(
 
Min iPad Air ♥
 Min helg
Publicerat den

I fredags åkte jag ut till stallet, mös med mitt hjärta en stund och resten av kvällen spenderades i soffan hemma.
 
Lördagen bestod av en uteritt på Sillson, som jag skrivit om i inlägget under, och resterande delar av dagen var jag bara hemma. Uppdaterade även min iPhone (!!!), hade inte uppdaterat till iOS 7 än.. så grattis till mig.

 
Idag åkte jag ut till stallet igen, var med Ariel och jobbade även på knatten några timmar. Oh nu sitter jag här och skriver detta underbart intressanta inlägg om mitt spännande liv, hooost.
 1 februari - uteritt med Quiksilver
Publicerat den

 
Igår red jag ut tillsammans med Julia och hennes häst Bossen, roligt med sällskap! Vi red ett varv runt myren, alltså ca 60 minuter.
 
Quiksilver skötte sig otroligt bra, han var väldigt cool med sällskapet och var lugn och trygg i skogen. Det kändes att han tyckte det var roligt och båda hästarna var positiva och hade massor med energi, fin och mjuk i formen och även galoppen gick bra trots att han och Bossen började tävla om vem som kunde springa fortast.
 
Det var väldigt mysigt och nyttigt för både mig och honom, jag har inte kunnat rida ut så mycket så det var roligt att komma bort från ridhusets väggar. Skogen är mysig så länge älgarna håller sig borta, haha.
Underbara hästis, så duttii ♥
 En mycket charmig Sill
Publicerat den


you're not just my star, you're my whole sky
Publicerat den

Ridlektion, onsdag 29 januari;
 
Red Ariel för fjärde och sista gången innan hästbytet i onsdags, vi hoppade inte utan hade bomövningar. Var en övning som skulle träna upp både minne och balans, red i lättsits, nedsittning och lättridning - både med och utan stigbyglar.
 
Själva övningen gick väl sådär, Ariel var seg som kola att driva fram ungefär men det blev bättre efter ett tag. När vi avbröt och gick ut på spåret så blev hon faktiskt fin, och vi lyckades att hålla formen i höger galopp! Happii.
 
I avtravningen så blev hon så himla fin, jag lyckades äntligen koppla det Erik sa med vad jag gjorde och kunde mjukna i handen utan att låta henne rinna iväg från mig som jag annars brukar. Jag kände mig stadigare i hela sitsen och kunde lättare driva henne fram till handen vilket också resulterade i att hon fick en stadigare form som hon också orkade hålla.
 
Jag är så himla nöjd, det var otroligt roligt och hon har aldrig varit så duktig som de sista fem minuterna, ponnyn slutar aldrig att leverera! Världens allra bästa, är så lycklig att jag har henne ♥
 
och nej, jag har inga andra bilder.. haha.Gymnasieval
Publicerat den

Jag har sedan åttan varit nervös inför gymnasievalet då jag inte haft någon aning om vad jag vill gå, jag hittade ingen linje som passade och det har stressat mig. Halva nian gick och valet kom allt närmare, var på gymnasiedagar och kollade på de olika programmen jag var intresserad av, läste massa kataloger och sånt, men ändå velat fram och tillbaka hur många gånger som helst. Igår var det dags att göra mitt val.
Ansökningstiden stänger på måndag men min studie- och yrkesvägledare ville ha in pappret med valet idag.
 
Efter många om och men slutade min ansökan så här:
 
1. Samhälle - beteendevetenskap
2. Estet - estetisk och media
3. Ekonomi - ekonomi
4. Torsta - häst
 
Vi har möjlighet att göra omval i slutet av april om man ångrat sig, och kanske kanske kommer jag att söka estet som etta då, vi får se helt enkelt.
 
Det känns så bra att vara färdig, dock tomt på något sätt, vi har blivit stressade och pressade av gymnasievalet hela nian och nu är det gjort. Jag känner mig lugn, en sak mindre att oroa sig för och det är så otroligt skönt, jag är redo att prova något nytt.
 
Jag och Jonnsi i somras, och nej, helt normala har vi då aldrig varit