always remember ♡
Publicerat den

Bara 75 dagar kvar!!
Publicerat den

Where we are tour 2014 ♥Earth hour 2014
Publicerat den

 
innan alla släckte:
efter:
Jag och några härliga vänner drog oss ut till Frösön och gick upp i våran slalombacke Gustavsberg, sedan stod vi där uppe och fotade ett tag, men vi gick ner igen en liten stund innan Earth hour började för annars hade vi inte hittat ner igen, ärligt.
Vi var tvungen att springa ner eller sätta oss och glida ner eftersom snön bara gled så annars skulle någon av oss med säkerhet ha snubblat och typ rullat ner för backen. Dock så tror jag att Jonna valde den taktiken, haha vi måste ha sett otroligt charmiga ut, men roligt var det!
 
Sedan letade vi oss tillbaka till stan i mörkret och gick lite överallt tills vi hamnade hemma hos Tova i andra änden av stan, kom hem strax innan tolv. Äventyrlig kväll, glad att jag har så skeva vänner ♥Quiksilver - 27 mars
Publicerat den

Red Sillson i ridhuset, så skönt när det är ledigt så man slipper bråka med underlaget ute!
 
Det gick sådär, hans fokus låg inte på topp och han blev spänd och sprang ifrån mig när det blev jobbigt så vi fick aldrig någon riktig harmoni i ridningen. Men han var duktig i alla fall, felet ligger inte hos honom utan hos mig och det kan ju inte alltid gå bra. Och i avtravningen blev han faktiskt riktigt fin så jag ska inte klaga!
 
Sedan skrittade vi ut en bit i skogen på långa tyglar, och idag gick han utan problem! Har varit lite bråk tidigare i veckan för han har fått för sig att det är ett ställe han vägrar gå förbi och han har backat, rest sig och bara vägrat gå, men nu gick han utan att protestera så det kanske har släppt nu.
Var jättefint väder och så mysigt, red inte speciellt långt men det var skönt att kunna rida ut utan att frysa för en gångs skull. Våren är äntligen här, även om det bara är för några dagar.
 the hardest part of life is waking up and remembering what you were trying to forget last night
Publicerat den

Hej!
 
Har haft en otroligt stressig vecka och inte skrivit mycket alls som ni märkt. Så igår stannade jag hemma hela kvällen för första gången på länge och vilade, sedan sov jag länge idag och gick inte upp förrän strax efter tolv. Men jag har inte haft någon sovmorgon på flera veckor så det var jag värd!
 
Idag har jag inte gjort någonting alls, men jag ska träffa några kompisar sedan och hitta på något, är ju Earth Hour ikväll också!
 
Imorgon vet jag inte heller vad jag ska göra förutom att jag antagligen drar mig ut till stallet en stund eftersom jag inte varit där på två hela dagar nu. Veckan är också hyfsat oplanerad förutom att jag har massor med skolarbete som måste blir gjort.. ska bli otroligt skönt att fly undan skolan och utforska New York om bara några veckor.
 
charmigt26 mars: ridlektion Lanzelot
Publicerat den

Red Lanzelot för sjätte gången tror jag, vi hade markarbete och jobbade med upphöja bommar.
 
Vi gjorde ett nytt fyrkantsspår innanför det vanliga och i varje hörn och på mitten av långsidorna hade vi bommar som var upphöjda med sockerbitar (alltså plastblock istället för hinderstöd, inte ätbara sockerbitar, haha!). Lazze hade en av sina bättre dagar och var sammarbetsvillig och koncentrerad redan från början, övningen med bommarna gick bra, dock så ger jag lätt för mycket tygel och då hamnar han bakom hand och tappar framåtbjudningen. Men jag jobbar på det!
 
I galoppen kunde jag för en gångs skull rida ihop honom ordentligt och sprången blev bättre när han fick bakbenen mer under sig, fin i avtravningen också! Denna ponny är kort sagt helt otrolig, så himla fin och gör alltid sitt bästa. Tycker så mycket om honom ♥
 
gammal bild dockRidskolehoppning 21 mars
Publicerat den

Det var ridskolehopning i fredags och denna gång fick jag rida Lanzelot i 60 cm.
 
Han gick en gång innan mig så när jag satt upp så red jag bara fram lätt, lösgjorde honom lite i skritt och trav och han var väldigt avslappnad och duktig!
 
Själva banan gick väl helt okej, jag var som vanligt seg och följde inte riktigt med som jag borde ha gjort i vissa språng men Lazze var lugn och duktig och verkade ha ganska roligt han också. Fick en rosett med oss ut :)
 
Men jag är nöjd, och efter alla dessa lektioner på honom så har jag börjat få en härlig hemmakänsla också, han är så otroligt fin denna ponny alltså ♥
 
 Övernattning och stalljour
Publicerat den

I fredags efter ridskolehoppningen (inlägg kommer) så sov nästan hela Ungdomssektionen över i stallet, bara för att göra något tillsammans och för att det är mysigt. Vi var alla trötta men kvällen kändes lyckad! Roligt hade vi också.
 
Klockan ringde ungefär halv sju på lördagen och då hade vi stalljouren mellan 7-15, vi var många och dagen gick både lätt och fort! Var tack och lov helt odramatisk och allt gick bra, riktigt trött när jag åkte hem - men glad.
 
Var dock bara hem en kort stund och duschade och packade om, kvällen och natten spenderades hemma hos Ida tillsammans med tjejerna, galet trött då men det var mysigt!
Söndagen tillbringades i stallet då jag jobbade på knatten och sedan var helgen plötsligt slut.. blev tre roliga och händelserika dagar men dock med alldeles för få timmar sömn.
 
gosisar ♥Quiksilver x2
Publicerat den

I onsdags blev det en oplanerad skogstur, Elin blev trampad och kunde inte rida så jag och Sillen tog en vända runt småfolket på ca 20 minuter. Var ganska hårt underlag så vi kunde inte trava mycket, och därför tänkte jag rida ett varv till men då tvärvägrade han gå förbi ett visst ställe, typ i skogskanten, försökte till och med sitta av och leda förbi honom men det gick inte alls. Gav upp efter några minuter och fick nöja mig så.
Annars var han duktig i alla fall! Tror dock han hade en av sina trotsdagar, var grinig i stallet också.
 
 
I torsdags la jag på dressyrsadeln och gick in i ridhuset med honom, där var det mer eller mindre kaos ett tag, tror vi var sju ekipage! Sillen var därför okoncentrerad och seg i början, men eftersom vi blev färre och färre så släppte det och blev bättre.
Jag red som sagt med hackamore igen och det funkar SÅ bra! Han känns mer avslappnad och jag har lättare att rida igenom honom ordentligt. Efter ett tag blev han riktigt fin och han var verkligen superduktig, sista 10 minuterna var det bara vi och en häst till så då kunde han få ordentliga galopp och travsträckor också.
 
Jag är nöjd, det kändes så himla bra och han var så fin och duktig, fick verkligen ett bättre samspel också, antar att det beror på hacket :)
 quote
Publicerat den


at the end of the day, you can focus on what's tearing you apart or what's holding you together
Publicerat den

I lördags samlades vi hela gänget hemma hos Vilda och firade att hon fyllt 16 år och umgicks, vi åt middag, pratade och fotade lite. Var både roligt och mysigt och det är sällan vi alla kan samtidigt!

Kom hem någon gång runt halv ett och då var jag gaalet trött eftersom det var efter stalljouren, kan ju säga att jag somnade ganska fort.19 september - 19 mars ♥
Publicerat den

Idag är det exakt 6 månader sedan Quiksilver kom, ett halvår har redan gått. Helt sjukt egentligen hur fort allting har gått, känns som att det var typ förra månaden men samtidigt som en hel livstid sedan. Vi har lärt känna varandra på riktigt och blivit kompisar, jag vet alla hans beteenden och ser om något är fel, jag vet takten i hans steg och vart man ska klia honom för att han ska stå med halvslutna ögon och buffa tillbaka som tack.
 
Jag vet att vi har lång väg kvar att gå för att bli bättre men jag tycker att det har blivit stor skillnad ändå, både på Quiksilver, mig och oss tillsammans. Han har blivit mycket finare i kroppen sedan han kom och har mer muskler, muskler som också gör att han nu orkar bära upp sig när man rider. Han trivs bra här uppe i norrland hos Elin och har hittat sin bästis Azzaro som också är hagkompis och boxgranne.
 
Och kärt barn har många namn såklart, jag säger nästan aldrig Quiksilver längre utan mer QS, Sillen, Sillson, fisken (för han är en sill, duh), pluppis eller något heeelt annat, haha.
Världen finaste häst är han (ponnyplatsen tar såklart Ariel) och jag är mer än glad att jag fått denna chans att rida och lära känna honom, han har både hjälpt mig att utveckla min ridning och tagit en plats i mitt hjärta.
 
Så 6 hela månader, och fler ska det bli. Underbara, fina, älskade lilla fisk ♥
 Stalljour 16 mars
Publicerat den

I lördags hjälpte jag Elin och Lena med stalljouren mellan 7-15, blev alltså en tidig morgon men det är så mysigt med stallmorgnar så det gjorde ingenting.
 
Blev en dramatisk morgon minst sagt med hungriga hästar, en skadad ponny, en skadad hand och såklart en busig liten ponny vid namn Essmeralda som hade sprungit runt lös i stallet under natten och trampat sönder hinkar och slängt ner grimmor.
 
Resten av dagen gick dock utan problem, ska hjälpa till nästa lördag också och det ska bli roligt. Långa stalldagar med mycket att göra måste vara bland de bästa dagarna, löve it.Min fredagskväll
Publicerat den

Min fredagskväll spenderades faktiskt på skolan tillsammans med min klass, vi hade en tacokväll för att tjäna pengar till klasskassan och bjöd in familjer och vänner för att äta tacos, och betala. Haha.
 
Men det var riktigt roligt ändå, och jag tror att vi kommer ha fler sånna här kvällar. Vi är riktigt usla på att sälja saker så detta fungerade bättre!
Vildas bild! :)Film från gårdagens hoppning
Publicerat den

 
your love is all that will remain
Publicerat den

Hej!
Jag har faktiskt massor att skriva från helgen men inläggen kommer utspridda de kommande dagarna :)
 
Idag ska vi ha vårat första riktiga nationella prov, i 2,5 timme. Men det ska nog gå bra, hoppas jag.
Denna vecka ska bli rolig, på onsdag har jag både ridlektion på Lazze igen och firar 6 månader med Quiksilver (!), och heeeela helgen blir det stall. Är ridskolehoppning, övernattning med U-sek, stalljour på lördag, eventuell övernattning med tjejerna och på söndag så ska jag jobba på knatten i stallet.
 
Inspirationen för bloggningen är tillbaka men tiden är inte ens existerande, men har jag tid - så bloggar jag.
Livet börjar äntligen återfå dess färger.
 Quiksilver - 16 mars
Publicerat den

Idag har vi hoppelihoppat!
Var väldigt länge sedan sist men idag så fick vi hjälp av Elin som fick agera hinderbyggare och tränare. Vi testade att hoppa med hackamore och det funkade super, var nästan lättare och Sillen verkar trivas mycket bra med det.
 
I alla fall så hoppade vi en kombination med kryss - ett galoppsprång- oxer. Förutom en snubbling på travbommarna och ett mycket charmigt superhopp när avstånden inte stämde så gick det jättebra! Quiksilver lyssnade riktigt bra och vi har i alla fall fått bättre flyt i hela ridningen sedan sist vi hoppade.
När vi slutade höja så låg hindret på 1.10, och oj om den hästen har kapacitet, hoppar lätt och tycker att det är superroligt. Världens finaste Sill!
 
Sitsen över hindret kan ju diskuteras, jag måste fram mer med både hand och kropp men det vet jag om och måste träna på, och vägen efter hindret var ju inte heller den vackraste. Det var ju den lilla detaljen att få den stora lyckliga små-bockandes hästen att svänga åt samma håll som jag ville utan att rida in i varken vägg eller shettis, haha.
 
Men jag är så nöjd, han är verkligen helt otrolig och jag är mer än tacksam att jag får chansen att rida honom. Vi har hittat varandra mer och mer under de senaste veckorna och han betyder så himla mycket ♥
När vi travat av så bytte vi sadeln mot ett flecetäcke och så skrittade vi ut i det fina vädret en bit för att skritta av, jag på ryggen och Elin bredvid - supermys.


Amelia och Amira 4 år ♥
Publicerat den

Bilder i repris, men idag fyller mina hjärtisar hela fyra år! ♥open your mouth only if what you are going to say is more beautiful than silence
Publicerat den

Måndag och lovet är officiellt slut, vi kommer börja med alla nationella inom kort och har redan minst tre inplanerade nästa vecka. Jag har alla veckans dagar planerade och bloggningen kommer antagligen sjunka med ungefär 90%.. men jag har tyvärr återigen ingenting att skriva om eller visa.
 
Åker till New York om ungefär fem och en halv vecka och det ska bli så häftigt, verkligen en upplevelse. Ser även fram emot One Direction konserten väldigt mycket, och att fylla 16. Men resten av terminen? Tveksamt.
 Två stalldagar och en promenad
Publicerat den

Fredag:
Jag åkte ut till stallet på eftermiddagen och skrittade ut Quiksilver i skogen tillsammans med Elin, mys. Resten av kvällen spenderades med att FaceTime'a med Jonna!

 
Lördag:
Kom till stallet vid halv tio ungefär, och sedan städade U-sek och T-sek vårat rum som mest varit förråd de senaste åren.. men fem timmar senare var det fint! Roligt att gå igenom alla gamla grejer också, vi hittade till och med bilder på Ungdomssektionen som satt år 1993 och massor med bilder på hästar som stått på Tanne förut. Hann även pyssla om Ariel också ♥


Söndag:
Sista lovdagen, var bara hemma och fixade saker som behövdes tas itu med och så, dagen avslutades med en promenad på ca 7km med Jonna.yankee candle
Publicerat den

fick detta på alla hjärtans dag och det luktar såå gott, så letar ni efter doftljus rekommenderar jag det här!hearts are wild creatures, that's why our ribs are cages
Publicerat den

 
foto: Jonnis igen!

En mix med tre lyckade och tre mindre lyckade bilder, men eftersom denna lilla polle är så otålig av sig och jag lyckas göra alla mina underbart charmiga miner så fanns det betydligt fler mindre lyckade bilder att välja mellan. Sillen har inte riktigt förstått varför han måste stå still när han kan springa fortast i världen, ingen blivande Hööks-modell är han i alla fall.
 
Bäst är han ändå, och snart har det gått ett halvår sedan transporten rullade in på stallplanen. På ett halvår har han blivit viktigare än vad jag kan förstå, finaste fisken i världen. (Och ja, kärt barn har många namn).Jonna och Arkus
Publicerat den

↑ ponnyn med hjärt-tungan ♥Quiksilver - 6 mars
Publicerat den

foto; Jonna ♥
 
Igår följde Jonna med ut till Tanne, vi försökte oss först på med en photoshoot en bit från stallet men han var så himla otålig och ville inte alls stå still. Blev flera fina bilder ändå och jag ska visa dem senare! :)
 
Sedan red jag i paddocken, det kändes att han hade lite träningsverk från Elin och Eriks träning med honom dagen innan och underlaget var inte så där super, men han var ändå väldigt duktig!
Det går bättre och bättre för oss, jag har fortfarande svårt att sitta emot i avsaktningar och jag tappar lätt yttersidan när vi galopperar på volter, men det lossnar mer och mer i alla fall. Han gjorde fina skänkelvikningar i traven och blev riktigt fin vissa stunder. Jag släpper ofta för mycket på yttertygeln och då går han bara och ljuger i formen eller hur man ska uttrycka det, och då gör det ju ingen nytta alls för ryggens skull, och jag känner verkligen skillnad på när han är "fin" och fin i formen. Haha hoppas ni fattar.
 
Jag är nöjd, och det var så himla roligt och han är så så duktig. Finaste Sillen ♥happiness is a journey, not a destination
Publicerat den

Igår kväll åkte jag hem till Jonna och sedan tog vi en promenad runt hela Frösöberget, och eftersom Tanne ligger halvvägs ungefär så tog vi en sväng förbi och hälsade på hästisarna också! Gick lite mer än 1 mil och var ute i nästan två timmar, men det var roligt :)
 
Sov hos Jonna och idag åkte vi ut till Hökbäck, jag fotade henne, Osk och Arkus och även Johanna och Luna ett tag, så äntligen fick kameran jobba igen! Så mysig dag.
 
 
Extrem söthetsvarning på detta ekipage, ni ska bara veta hur duktiga dom är ♥
 Fyra youtube tips
Publicerat den

 
 
2. Joe
 
 
3. Jamie
 
4. Clara
 bokfantast
Publicerat den

 
Nu har jag ersatt serier med böcker, känns som att jag sett varenda serie som existerar på denna jord ungefär.
 
Läste otroligt mycket som yngre men slutade någon gång under högstadiet då tiden inte räckte, som ni ser så är i alla fall Katarina Von Bredow en av mina favoriter, och vill ni läsa typiska tonårsböcker så tipsar jag om henne!
Två av böckerna ovan har jag läst ut under den senaste veckan och resten är gamla så de är utlästa för länge sedan.
 
Har alldeles nyligen sett klart serien The Carrie diaries och ska nu börja läsa de engelska böckerna av serien, hoppas de är lika bra!
 look up, the sun is just a cloud away ღ
Publicerat den

 
lördagens shopping
 
Äntligen sportlov, vilket för min del betyder långa stalldagar och tid att hinna andas och mentalt förbereda sig för nationella prov.  Har ännu inte planerat min vecka till 100% men den ser antagligen ut ungefär såhär:
 
Måndag; sovmorgon + promenad med Jonna 
Tisdag; Hökbäck med Jonna
Onsdag; Tanne + ridlektion
Torsdag; rida Sillen + fota
Fredag; stallet med Elin (?)
Lördag; Tanne
Söndag;