Memory jar
Publicerat den

2013 vs 2014
 
Jag har faktiskt varit flitig och uppdaterat min memory jar under hela året, har inte orkat räkna alla lappar men det är i alla fall ett hundratal. Superkul att ha senare tycker jag, ett enkelt sätt att sammanfatta året!
 27 januari - bloggen firar ett år!
Publicerat den

För ett år sedan skrev jag mitt första inlägg här, och än är jag kvar! Blogga är faktiskt hur kul som helst, trots att det säkert inte är lika roligt att läsa, haha.
 
bebo ♥Fame and TV - M.A.D
Publicerat den

 
Här är den, M.A.D's andra singel!

Ska berätta lite kort för jag antar att många av er inte vet vilka de är;
Bandet har funnits sedan i somras och består av Michael, AB och Dan som är 16, 17 och 18 år gamla. Alla kommer från olika delar av Storbrittanien men bor nu tillsammans i London med deras manager, de har släppt en singel tidigare som heter Toyboy men annars gör de många covers.
 
M.A.D finns att hitta på twitter, instagram, facebook och youtube - bara att börja söka och låta deras charm ta över hela erat liv tills ni är lika obsessed som jag, lycka till!
 Söndag den 26 januari
Publicerat den

Här har ni i princip min dag i tre bilder. Jag sov hos Jonna igår kväll och kom hem ca 11 imorse, sedan dess har jag gjort american pancakes, kollat på Gossip girl, tittat på två livestream's som M.A.D hade och fangirlat över deras nya musikvideo! (kommer upp här imorgon)
 
Imorgon börjar en ny skolvecka, och U-sek har sitt årsmöte, ny styrelse och arbetsgrupp är satt.
Kommer också tvingas bestämma gymnasie, om åtta dagar MÅSTE ansökan vara inne, annars är det för sent liksom. Usch.
 London ❥
Publicerat den

weheartit
 
Åh vet ni hur gärna jag vill till London?! Jag var där med min familj sommaren 2010, men jag minns tyvärr inte speciellt mycket. Brydde mig som inte om själva staden som jag gör nu. Jag har länge velat åka tillbaka och min obsession av M.A.D har gjort drömmen ännu större eftersom dom bor där, precis som One direction och många fler.
 
Jag vill åka London Eye, besöka Madame Tussaud, gå längst med Oxford street, åka runt i en dubbeldäckare, besöka stället där de spelade in Harry Potter filmerna, shoppa massor, ta vackra bilder på staden, gå på en korsert eller signering med M.A.D, utveckla min engelska och så mycket mer.
 
Jag drömmer om att en dag kunna kalla London mitt hem, underbara stad ♥dreams are only dreams until you wake up and make them real
Publicerat den


Fixade den här i fredags, både fint och roligt tycker jag!
 Quiksilver - 25 januari
Publicerat den
Red dressyr på Sillen idag, vi fick till och med ett helt ridhus för oss själva!

Orkar faktiskt inte skriva något långt och detaljerat inlägg, men jag red i alla gångarter och red igenom honom medans jag verkligen försökte tänka på min sits och mina hjälpers inverkan. Det gick jättebra faktiskt! Det var lätt att reglera tempot, även i galoppen, och Sillen kändes rakare än någonsin på spåret (när han först kom hit kunde han gå som en banan ungefär).

Han var verkligen duktig hela passet och var bitvis suuperfin, man känner sån skillnad på när han är "fin" och FIN om ni fattar, haha.

Bästi hästi Gårdagens nattbakning - gifflar
Publicerat den

 
 
Fick ett ryck och ville prova något nytt, så jag letade fram ett recept och gjorde ostgifflar på matbröd! Jag halverade dock receptet och då blev det 8 stycken. Tog inte så lång tid alls att göra, och dom blev faktiskt bra, sjukt lätta att göra som mer mellanmål att äta efter skolan eller liknande.
 you held me down but I got up
Publicerat den

Min fredag eftermiddag spenderades i stallet som jag skrev tidigare idag, träffade mitt hjärta och pratade med Elin.
Imorgon ska jag upp och rida Quiksilver, förhoppningsvis inne!
 
Resten av kvällen har jag suttit och kollat på M.A.D's livestream på younow, alltid roligt! Har även hunnit med att nattbaka lite och inlägg + recept kommer imorgon.
 
 
Såhär såg det ut när jag skulle kolla på livestream'en, det var lite olika ljudkvalité och sånt på mobilen och datorn - större bild på datorn men bättre ljud på mobilen. Så jag valde att kolla på båda samtidigt. Jag satt helt allvarligt med att par hörlurar i mobilen och ett par i datorn, sen växlade jag lite beroende på om det var viktigast att höra eller se, haha! ♥
 Fredag
Publicerat den

Först väntar skolan i ett x antal timmar, så fort vi har slutat så tar jag bussen ut till Tanne. Hade tänkt åka till stallet igår men det blev aldrig av.. tar igen det idag då.
Kvällen spenderas mest troligt hemma, eventuellt om jag orkar gå igenom lite gymnasiekataloger men annars lär jag bli underhållen av min kära iPhone.
 
Vi har faktiskt knappt några läxor alls just nu och det är så skönt, är otroligt skoltrött och allmänt stressad över gymnasieval och sådant, läxor är det sista jag behöver.
 
Vill sååååå gärna fota! Vill dock inte stå ute i -20 och förfrysa fingrarna men jag vill kunna ta bilder inomhus i alla fall.. tyvärr så är det ju mörkt ungefär 90% av dygnet, arg.
 
 Ridlektion Ariel - 22 januari
Publicerat den

Lektion med Ariel igår, vi hade hoppning och gjorde mest en kontrollövning som innebar travhoppning över ett hinder som stod i mitten av ridhuset, tanken var att vi skulle hitta trycket i hästarna och få dem att hoppa av med aktiva bakben, landa i en stadig galopp och sedan lätt kunna ta tillbaka dem.
Det funkade väl sådär, hon är ju duktig på att hoppa men jag måste lära mig att hitta rätta känslan in bara. Men det går bättre och bättre så det är roligt!
 
Det är väldigt bra att få Eriks tankar på hur jag ska rida henne i formen också, det är svårt att kunna kombinera både det han säger och det jag och Marit diskuterat men även det börjar gå bättre.
Erik har i alla fall fått mig att inse att för att jag ska kunna hitta en naturlig och stadig form med henne så måste jag först kunna bryta Ariels liksom "inlärda" takt i travstegen, hon travar gärna på i hennes egna trygga takt men då får hon inte med sig bakbenen och ryggen som hon ska.
 
Det som känns bra med formen är att den ändå är naturlig, jag tvingar inte ner henne genom att såga tygeln eller något utan när man får igång bakbenen så går hon naturligt in i stödet i handen och hittar en bekväm form. Erik har förklarat hur vi ska kunna utvecklas nu och ta det ett steg längre, jag har inte riktigt lyckats koppla det jag har i huvudet till ridningen men det är på gång i alla fall! Det är därför det är så bra och nyttigt att kunna rida för flera ridlärare :)
 
 
bilderna är från i somras
 the little things are the most important in life
Publicerat den

I tisdags hade vi något av en friluftsdag på skolan, det var en handikapp-idrottförening som kom och hade olika aktiviteter ute och inne.
 
Vi fick bland annat försöka springa fyra personer på led med ihopknutna ben i snön, köra basket i rullstolar, bli ledda med ögonbindel, skidskytte, lekar med skidor och en slags vinter-brännboll. Jag låg mer på marken är jag stod på benen tror jag, ramlade både med rullstolen och ungefär tusentals gånger ute i snön när vi åkte skidor.. hehe. Försökte mig också på att dra ner Rasmus och Oskar i snön men blev överbevisad och hamnade åter igen i snön ett x antal gånger.
 
Var faktiskt huuur kul som helst att testa allting och typ mysigt att få gå runt i träningstights inne och täckbyxor och massa varmt ute. Lätt den mest störda klassen också vilket gjorde allt hundra gånger roligare, det är sånnahär dagar jag kommer sakna sen.
 
 weheartit inspo ♥
Publicerat den
everything has two sides
Publicerat den

*öronbild*

Veckoplanering?
Publicerat den

Hade tänkt att berätta hur min vecka ser ut men det är näst intill omöjligt längre.. jag åker till stallet när jag faktiskt orkar resa mig från soffan och dagarna jag inte gör det så sitter jag hemma och blir deprimerad över hur besatt jag är av alla fandoms samtidigt som jag inte kan slita mig från iPhonens skärm, så sitter jag och tycker synd om mig själv tills jag inser att halva natten har gått ungefär.
 
Nej men en standard vecka består väl ungefär av 45% hästar och resterande procent ägnas åt sömn, mat, musik, att stalka m.a.d och må dåligt över gymnaisevalet - som är något av ett mission impossible att välja.
 
tror jag går in i något slags söthets-koma.. längtar tills lektionen med Ariel på onsdag i alla fall!
 ett år sedan
Publicerat den

idag är det exakt ett år sedan dessa bilder togs, 365 hela dagar, tycker det var förra veckan typ haha.
 
Nej men jag kände bara för att upplysa er om det och visa bilderna för ungefär åttioelvte gången, måste verkligen försöka få nya bilder på oss innan snön smälter bort igen! Min hjärtis, hon är väldigt fotogenisk trots allt ♥Sunday
Publicerat den

 
Hej!
 
Halva dagen har gått och jag har knappt lämnat sängen.. vaknade ungefär halv tolv och har sedan dess kollat igenom min iPhones alla sociala medier, gjort pannkakor som brunch och sitter nu i sängen igen och kollar på Gossip girl.
Har inga planer att göra något alls idag förutom att äta och duscha typ - väldigt skönt faktiskt.
 
Igår kväll var jag med Ida några timmar, vi kollade igenom lite gymnasie-information, gick runt i London via google maps och fangirlade såklart ♥
 Quiksilver - 18 januari
Publicerat den

Igår trotsade vi kylan och red ut i skogen i ca -17, eftersom Felicia följde med och gick bredvid så blev det mest skritt. Var väldigt kallt men så hiimla fint med solen och alla träd - hur mysigt som helst! Quiksilver var så så duktig, bästa bäbis.
 
Turen i skogen tog ca 25 minuter och när vi kom tillbaka så red jag i paddocken ett tag. Jobbade honom i trav och galopp, gjorde inget speciellt utan försökte bara rida igenom honom. Han blev fin i båda varven och skötte sig exemplariskt. Det är så roligt för det känns sån otrolig skillnad på honom nu, dels för att han har mer muskler så att han faktiskt orkar bära upp sig själv men också att han har mer arbetsvilja och litar på mig mycket mer. Går bättre och bättre för varje gång.
 
Älskade häst ♥
 they say we´re too young to understand love, but maybe they´re too old to understand us
Publicerat den

Från olika tillfällen mellan september-december 2013The life of a fangirl
Publicerat den

Hej babes,
 
var ett tag sedan nu, hehe. Sanningen är att jag totalt fastnat i en fandom, det är ett band i London som jag "hittade" i lördags, och sedan dess har jag tyvärr varit helt obsessed. Igår kväll satt jag och kollade på över 113 youtube filmer - det tog ca 6 timmar.. så nu är jag officiellt en MADone (samtidigt som jag är en Liar, Gleek, Minion och massa fler). Om ni inte alls fattar vad jag pratar om - var glada. Att vara en fangirl tar på både tid och krafter hahah.
 
Har i alla fall mest varit i stallet i veckan, ridit lektion på Ariel och hade Sillen i tisdags - skriver kanske om det imorgon. Skolan har varit igång i en och en halv vecka och jag är redan galet less, knappt jag tar mig upp på morgonen och ännu jobbigare blir det när termometern visar -16.
 
Imorgon ska jag rida Sillen, tar med mig min syster som får agera fotograf och sällskap. Ridhuset var bokat hela dagen så det blir en uteritt oavsett väder!
 
 
 

13 januari - 2013 vs 2014
Publicerat den

För exakt ett år sedan red jag min nya medryttarhäst, Ghost Buster, för första gången på riktigt. Jag var så glad, trots att vi inte kom överrens så bra i början - jag visste att det skulle bli bättre.
 
Hur som helst så hann jag bara rida honom några få gånger, en vecka senare felskoddes han och kunde inte ridas på nästan två månader.
Den 28 mars 2013 såldes Buster, det var så tråkigt för vi hade verkligen blivit kompisar och börjat förstå varandra, man jag visste redan när jag började rida honom att han var till salu. Dom som har honom nu har tur, han är en underbar liten ponny kan jag lova.
 
 
NU, exakt ett år senare, så rider jag Quiksilver. Från B-ponny till storhäst, hihi.
Jag är så tacksam för chansen att få rida honom, vi har äntligen börjat hitta varandra nu och han ger mig mycket ny kunskap också. Jag har som varit med från dag ett om man säger så, eftersom det var tänkt redan innan han kom att jag skulle hjälpa Elin med honom. Så det är roligt! Och nu har det snart gått 4 månader sedan han kom hit.
Och OM jag tycker om honom, finaste Sillen ♥
 
Buster, 13 januari 2013
 

Quiksilver, 9 oktober 2013allting har förändrats men du finns kvar
Publicerat den

Från gårdagen; vi hade femkamp, åt i princip hela tiden, skrattade massor och kom i säng några timmar för sent. Underbart ♥Helgens planer
Publicerat den

Imorgon åker jag och resten av stallgänget ut till Thilda i Nälden för lite tjejkväll och firande av Thilda, det blir så roligt!
 
Vi spenderar natten där och på söndag ska jag ut till Tanne för att hjälpa till på knatten, har även lite plugg jag måste göra.
 Lektion på Ariel - 8 januari
Publicerat den

Stod Ariel bredvid mitt namn på lektionen igår, happiii.
 
Vi red dressyr eftersom hästarna knappt är igång ännu. Jobbade mest med tempoväxlingar och lätt sits, gick väl helt okej, jobbigt var det dock!
 
När vi skulle trava av fick vi rida självständigt och då blev hon jättefin, går alltid bäst när jag bara kan fokusera på formen och att hon ska gå fram! Erik hjälpte oss också och då blev hon ännu finare, en mer ärlig form och inte så mycket bakom lod.
 
Jag är nöjd, ponnyn är helt makalös. Det är så roligt, att efter 8 år så kan hon fortfarande förvåna mig - det är det fina med ston, man måste jobba för det, förtjäna det.
 
Gruppen känns bra också :)

 

words are all we have
Publicerat den

Riktigt bra dag faktiskt, gått i skolan i två dagar och det är inte så ansträngande än. Vi drog dock in en gran och pyntade den lite fint, vi fick ju aldrig fira jul tillsammans som Rasmus sa, haha skeva klass.
 
Vi hade styrka på idrotten + att jag har ridit Quiksilver och gjort allt stalljobb så nu är jag sådär trött i kroppen på ett bra sätt! Älskar känslan av att man faktiskt gjort något.
 
 
Ridningen på QS:
 
Red dressyr inne i ridhuset, mycket på volt då det var träningar samtidigt. Gick sådär i början men sen blev han så fin! Han kom igenom i galoppen verkligen och i avtravningen var han superfin, duktig fisk! ♥
Kändes ändå att galoppintervallerna har gett honom mer muskler och kondition, red ca 45 minuter men han blev knappt svettig ändå.
 
Jag är nöjd i alla fall, det går ju bättre och bättre liksom. Han har blivit supermysig också, han är så duktig och rolig att hantera i stallet nu också - snart har han bemästrat det där med att stå still! Gosen.
 
Elin har köpt dressyrsadel nu också, det blir verkligen jättebra, har aldrig ridit i någon tror jag :O
 
 

Hemma.. en tisdag kväll?
Publicerat den

Hm, i vanliga fall skulle jag vara i stallet och gå in i ridhuset precis NU - knepigt. Men min nu "gamla" grupp har tydligen lagts ner fick jag höra, så jag hade fått byta i vilket fall liksom!
 
Skola imorgon, känns inte kul - kommer bara leda till ännu mer ångest över nationella prov, alla ideal, gymnasieval, att separeras från klassen och allt sånt. Sista terminen i grundskolan börjar imorgon. Ärligt så känner jag mig klar med skolan NU, mitt liv utanför den är betydligt intressantare om man säger så.
 
Men det ska nog bli bra ändå, mitt älskade Pretty Little liars börjar igen imorgon och jag ska åka ut till stallet så fort vi slutar. Jag ska träffa Quiksilver och sedan är det lektion i hoppgruppen - ska bli roligt med lite annat ändå och jag tror att det är en utveckling jag behöver.
 
 
Jag är nöjd med mitt lov och början på det nya året så jag antar att jag är så redo det nu går att bli inför en ny termin - även om jag inte är så pepp på att gå upp halv sju imorn!
 
mitt älskade hjärtaVera och Ketzhal
Publicerat den

några av de många bilderna från idag
 
Följde som jag skrev igår med Vera ut till hennes ponny Ketzhal, pratade massa och jag fotade när hon red - det var roligt! Att fota i ridhus är ju sådär kul för bilderna blir så dåliga men det blev bättre och bättre i alla fall, och duktiga var dem!
 
Träffar tyvärr Vera alldeles för sällan, vi gick i samma klass förut men nu är det lite svårare. Mysigt när vi väl ses dock :)
 the future begins tomorrow
Publicerat den

Måste bara säga att ni är underbara och tack för alla fina kommententarer på mina många Ariel-inlägg, det uppskattas mer än ni tror!
 
 
Har under kvällen satt mig och försökt ta tag i gymnasievalet, gör mest listor och funderar på styrkor/svagheter och vad som faktiskt intresserar mig och sånt. Det har faktiskt gått bra! Men valet är inte direkt självklart för mig så jag lär inte bestämma mig förrän det nästan är för sent dock, som alltid.
 
Funderar mest på om jag vill jobba med hästar eller bara ha det som hobby och fritid, för att jag kommer vara engagerad i ridsporten på ett eller annat sätt även när jag är äldre är jag säker på.
Har i alla fall konstaterat att drömmen skulle vara att ta in problemhästar och jobba med dem, frihetsdressyr och mycket Tobbe Larsson-inspirerat - och att kunna försörja mig på det. Tyck vad ni vill om det men jag tror att det är något jag skulle må bra av och tycka var roligt! Jag har ju en förkärlek till missförstådda eller felbehandlade hästar, att försöka förstå dem och bygga upp tillit igen, hur underbart hade inte det varit? Även jag har mina ideér och drömmar.
 
 
Imorgon är sista lovdagen, jag har planerat en tur ner på stan och sedan följa med Vera ut till hennes ponny i Ås, kvällen spenderar jag hemma med innan-skol-fix och förhoppningsvis några timmars sömn, haha.
 
Ha det bra så länge finisar!
 Löshoppning
Publicerat den


Var i stallet mellan 8-15 idag, vi löshoppade hela förmiddagen då det var ca tio stycken privathästar som skulle hoppa. Det var roligt att se! Sillen var så duktig men verkade inte vara riktigt på humör för det idag :)
 
Resten av dagen spenderades mest med Elin, Elin och Olivia, vi fick ridlektioner på Brunte av söta Alice och Nova, haha. Gick och hälsade på Sillson i hagen med Elin också, finhästen ♥
 my best memories are the ones we make together
Publicerat den

 
En till film från privatlektionen igår. Det här är innan Marit kom, jag hade skrittat fram i ca 10 minuter och det här är första traven.
 
Ser ni, att trots min ostadiga och glappande hand så försöker hon verkligen förstå vad jag vill, ser ni hur snabbt hon ändå ger efter för skänkeln? Hihi jag bara måste få skryta om henne, hon är så duktig och jag vill bara visa hur mycket hon kan. Världens finaste lurv-tant är hon! ♥
 min story om Ariels ryckningar
Publicerat den

varnar för långt inlägg!
 
Ariel. Jag har ridit den ponnyn i över åtta år och hon är en välmående, lugn och trygg ridskolehäst, aldrig har det varit några problem. En dag i somras började hon rycka med huvudet när hon reds ute på en lektion, bara skakningar mot flugor som sedan övergick till kraftiga kastningar och ryckningar med hela huvudet vid ridning, ledning eller så fort flugor kom i närheten. Hon hade sår i mungiporna också och tränsbettet byttes mot hackamore, i hagen fick hon flughuva som extra skydd.

Ridskolan hade olika teorier om vad det kunde vara, först att det var ett trick för att slippa jobba, sen att det berodde på såren i mungipan. När såren läkte och hon fortsatte tänkte dom att det antingen satt kvar i huvudet på henne, att det berodde på hennes rinnande ögon eller till och med att hon fått headshaking syndrom.
 
 
Jag red henne på gräsplan två gånger, och den gången hon hade hackamore gick det bättre men fortfarande inte bra. Hoppade på en privatlektion också, det var inomhus och då gick ganska bra, jag hittade ett sätt att rida henne som verkade funka hyfsat och hon ryckte bara till några få gånger.
 
Detta var bara några veckor innan hästarna skulle släppas på bete så vi hoppades att vila skulle få det att sluta, jag red henne till betet och det var varken flugor eller krävande ridning men hon ryckte ändå.
 
Bilder från de sista passen innan sommaren
 
Veckorna gick och hästarna kom hem från betet, första veckan tillbaka var det ett dagridläger som Ariel skulle gå med på. Dom red första passet i paddocken och hon som red hann bara skritta fram innan Ariel började rycka så kraftigt att hon inte kunde fortsätta rida, de provade att leda henne och sedan rida henne inomhus men det gick inte.
Jag var i stallet dagen efter och hade börjat bli riktigt orolig faktiskt, det var inte alls kul. Det var då jag blev frågad om jag kunde prova rida henne i ridhuset, vilket jag såklart ville. Och det gick BRA. Hon ryckte inte en enda gång och jag var så så lycklig.
 
Jag red henne hela den helgen, alltså blev det tre dagar i sträck. Sista dagen väntade hon på mig ute i hagen och kom snällt gåendes när jag kom, hur härligt? Åh. Gick i alla fall superbra och det var så himla roliga dagar!
 
Ariel började gå med i verksamheten igen men bara inomhus, och det funkade bra! Hon var jätteduktig verkligen. Men hon fortsatte rycka i stallet så fort en fluga kom nära och ibland kunde hon verkligen få panikanfall och man såg så tydligt hur dåligt hon mådde av det. Det var tydligt att det är en reflex eller något liknande som hon inte kan kontrollera själv, som en störning i hårsäckarna i nacken eller något annat.
 
Jag red henne utomhus i augusti för första gången (och hon hade då även flughuva utanpå tränset), först själv som prov och när det gick bra fick jag henne på kvällens lektion också. Lektionen blev kaos - hon började rycka och jag fick sitta av och ta in henne i stallet igen.
Jag skyller fortfarande på mig själv för det, jag blev för kaxig och ändrade tillbaka min ridstil till hur jag red "innan" och hon blev stressad. Efter den dagen har hon inte blivit riden utomhus så vitt jag vet.
 
Jag skrev så här i ett inlägg på bloggen efter den lektionen;
"Vi red ute i paddocken, hon ryckte lite till och från men jag tänkte att det skulle ge sig. Hann rida ca 20-25 minuter innan det inte gick längre.. hon ryckte och blev stressad av sig själv och ryckte mer, vilket leder till ett beteende hon inte mår bra av så jag fick sitta av och ta in henne i stallet.
 
Pysslade extra länge och fixade, hon lugnade ner sig i stallet iallafall. Blev så himla besviken bara, när det gick bra när jag red själv, vill bara att hon ska må bra såklart. Nej usch det var ett steg bakåt, det som hade gått så bra både med mig och på lektionerna.."
 
 
När senhösten kom slutade hon rycka helt. Flugorna försvann och solen blev inte lika stark = normal häst igen. Dock så vet vi fortfarande inte VARFÖR hon ryckte, det kan bero på så mycket olika och det är så svårt att veta vad. Ingen vet därför heller om det kommer komma tillbaka i vår när flugorna börjar komma.
 

 
Hela den här perioden, mellan juni-oktober 2013, har varit jobbig. Det är så hemskt att se henne må dåligt och inte veta varför, men ändå har det varit en nyttig upplevelse. Jag tolkar Ariel så mycket bättre nu och vi har lärt oss att förstå varandra.
 
Hela våran relation, vårat band, har blivit så mycket bättre och starkare. Hon är verkligen såå fin att rida nu, det går så bra i både hoppningen och dressyren - bättre än jag någonsin vågat hoppas på.
Jag var så rädd att jag aldrig skulle kunna rida henne normalt igen, eller att hon ens skulle kunna bli "normal" igen. Hon mår bra nu och jag är så tacksam över det.
 
Jag har aldrig tidigare varit såhär stolt över henne måste jag få säga, hon är så himla fin nu och när jag rider känns det så väl hur mycket hon försöker göra rätt. Att få beröm efter dressyrpass och applåder när hon har hoppat är det allra bästa Ariel vet och hon gör alltid sitt allra bästa om jag ber henne. Det är så himla roligt att rida henne nu och så fort jag suttit av längtar jag tills nästa gång! Hur underbart är inte bara det liksom?
 
 
Kort sagt så är allting helt perfekt just nu och min största rädsla inför 2014 är att hon ska börja rycka igen i vår och att vi inte kommer hitta någon anledning. Det är så jobbigt, men jag kommer i alla fall göra så mycket som jag kan för att hjälpa henne. Jag har stått vid hennes sida i åtta år och så lätt blir hon inte av med mig, aldrig.
 
 
vi förut (2013)
 
 
vi nu (2014)

Det som var positivt med hela ryckning-grejen är att jag har nu bättre förståelse för Ariel, och då förstår även Ariel mig bättre. Hon vet hur mycket jag älskar henne, och jag vet att hon är tacksam för att jag gör det också. Det är det viktigaste för mig.
Min stjärnponny, hon slutar aldrig att förvåna mig med vad hon kan och hur stort hjärta hon har. Hon gör mig till en bättre människa och har lärt mig så mycket genom att bara vara. Hon är min hjälte och min allra bästa vän.
 
Om ni förstår vad jag menar - så grattis, då har ni verkligen hittat någon att hålla fast vid. Släpp aldrig taget om denna människa, häst, hund, eller vad det nu än är. Aldrig
 Hemmadag
Publicerat den

weheartit, men det är i princip hur hela min dag sett ut.
 
Tog en sovmorgon och vaknade sent, min förutspådda förkylning börjar komma ikapp mig så jag har spenderat dagen i sängen framför Gossip Girl - och jag planerar att stanna här resten av kvällen också.
Imorgon ska jag dock ut till Tanne är det tänkt, Quiksilver ska löshoppas! Får se om jag kanske fotar något också, men det märks :)
 
Det är bara fyra dagar kvar av lovet nu.. tråkigt men jag är nöjd med vad jag hunnit med! Och speciellt lycklig sedan igår, ponnyn kan allt. Så glaaad!
 Film från privatlektionen
Publicerat den

 
sista delen av passet, var precis innan jag skrittade av :)Grattis mitt hjärta
Publicerat den

Dum som jag är glömde jag att jag inte bloggat om detta.. morr.
 
Nu är iallafall Ariel officiellt 20 år! Eftersom jag inte vet när hon är född, och jag tror inte det står i hennes pass över huvudtaget, så firas hon (och alla hästar med okänd härstamning) den 1 januari.
 Ariel - 3 januari 2014
Publicerat den

Privatlektionen gick så bra, världens bästa häst är hon.
 
Red först fram självständigt ca 20 minuter och då var hon så duktig, pigg och framåt efter 10 dagars vila och lyssnade på minsta hjälp. Ganska fin i formen i höger varv men hade svårare för vänster.
 
När Marit kom så red jag i 30 minuter för henne och jobbade mest på formen och hålla henne stadigt mellan hand och skänkel. Det gick trögt i början men sen var hon ändå riktigt fin i båda varven! Red på volt större delen av passet men gick sedan ut på spåret och försökte hålla formen och samtidigt ha henne rak - vilket inte var så enkelt för mig haha :)
 
Förutom att jag komplicerade till allt och tappade stödet på yttertygeln ibland så är jag jättenöjd, hon har blivit så fin och jag är så stolt över henne! Världens allra vackraste.
 
film kommer!
bästa bästa Jonna som följde med och fotade, tack!Nowadays, people know the price of everything and the value of nothing
Publicerat den

bild på mig och Ariel från sommaren 2012
 
Var i stallet en stund idag, gjorde inte så mycket.. spenderade större delen av tiden med att försöka borsta ut Ariel svans haha. 
 
Är just nu med Jonna och hon spenderar natten här, och imorgon kl. 9 tar vi bussen ut till Tanne. Jag ska rida dressyr på Ariel för Marit och det ska bli hur roligt som helst! Åh vad jag längtar, Jonna ska fota så det blir superbra.
 några starka egenskaper
Publicerat den

♦ jag är väldigt envis
 
♦ jag vill ofta göra saker på ett speciellt sätt och kan lätt ses som bossig
 
♦ ska jag göra något så ska jag göra det bra, har höga krav på mig själv och är nog något av en perfektionist
 
♦ har en attityd, kan lätt trotsa tillbaka om det behövs
 
 
Om de är positiva eller negativa kan väl diskuteras haha, men det är ändå det här som gör mig till den jag är liksom :)
 
 Nyår 2013
Publicerat den

Gissa om jag hade en bra kväll igår! Så lycklig :D
 
Blev bara jag, Ida och Thilda, vi lämnade stan och firade hemma hos Thilda i Nälden - så mys. Vi var där från eftermiddagen igår och stannade och sov över, åkte hem på eftermiddagen idag.
 
Var och handlade, lagade mat och sedan gick vi till stallet då Thilda skulle ta in hästarna och så. Vi gick med trettioelva lager kläder och pannlampor genom en kolsvart skog och mesig som jag är tyckte jag att det var hur läskigt som helst, men vi fick oss i alla fall ett skratt då Ida halkade på isen och gjorde snyggaste fallet någonsin, hahah.
När vi kom hem igen så gjorde vi oss lite festfina och åt middag - det tog sin tid. När vi skulle äta glass så hade vi två som tomtebloss i och då lyckades vi, duktiga som vi är, starta brandlarmet.. hahahaha vilken chock vi fick!
 
En stund innan tolvslaget tog vi med oss kamera, stativ och massa kläder ut på ett fält, vi släppte upp svävande ljuslyktor! Jag trodde att vi skulle dö ungefär, men det var hur roligt som helst! Vi släppte två stycken så jag både filmade och fotade, vi döpte dem till Arne 1 och Arne 2 av någon anledning?
 
Sen gick vi in och skålade in nya året och allt sånt innan vi gick och la oss. Hade en så himla bra kväll och det roliga är att det var vi tre + Emma förra nyårsafton också, hihi :)
 
 
och ja, jag vet att ni totalt ääälskar kvalitén i bilderna men det var så himla mörkt..
 
 and once again another year has past
Publicerat den

2014.
 
Herregud. 2013 har gått galet fort, mycket förändrades men under det kommande året kommer ännu mer hända.
2014 kommer bli ett mycket svårt år för mig, stora förändringar som kommer ha stor påverkan på mig och mitt liv -  vissa kanske positiva, men det återstår att se.
 
Gymnasievalet är endast bakom hörnet och det innebär att jag måste lämna min klass och mina vänner, byte av ridgrupp: som nu kommer lägga mest tid på hoppningen, och hur allting blir med Quiksilver och Ariel under året - det är några av de större sakerna som återstår att se om de är positiva eller negativa.
Sen har jag självklart saker att se fram emot också, som New York resan och One Direction konserten mm!
 
Jag vet att det är viktigt i år att jag är trygg och självsäker med mig själv och det är något jag kommer behöva jobba med, men det kommer behövas för året kommer inte vara lätt. Jag vet att det blir virrigt när jag inte skriver ut mer detaljerat men det är inget jag kommer vilja skriva om här förrän det är aktuellt om man kan säga så.
 
 
Sida 1 av 365, dags att gå vidare vare sig jag är redo eller inte.
 

At the moment
Publicerat den

Ligger i min säng och kollar på Gossip girl, kom hem från Thilda för några timmar sedan och har inte orkat göra så mycket.
 
Hade bästa nyårsaftonen hittills och jag kommer blogga om både det och om det gångna året - men det får ta sin tid. Jag har ingen lust nu och det är okej. Inläggen kommer när de kommer, ha en bra kväll!
 Jonna och Vancouver #2
Publicerat den

 
Nu vill jag ha eran åsikt om bilderna, fina/fula? :)