Min allra käraste Ariel
Publicerat den

 
Tänkte ge er en liten Ariel-update, bara utifall någon undrar.
 
Som ni vet så var det mycket problem med hennes headshaking förra våren och sommaren, till och med så mycket att hon inte ens kunde ridas inomhus ett tag. I år har det faktiskt gått bättre, Tanne har varit noga med att hon ALLTID haft flughuva på sig ute och hon får inte ridas utomhus utan går bara med på lektoner inne för att det inte ska bli som förra året igen. Hon gick även med flughuva hela betet. Sedan äter hon också någon slags medicin som inte är medicin, det är som runda sockerpiller som på något sätt ska hjälpa - och hon ääälskar dom! Vilket är superbra.
 
När hästarna kom hem efter betet så sov dom ute de första nätterna, men eftersom det var väldigt fint väder och alltså mycket flugor så reagerade Ariel på det och började rycka och skaka mycket redan när de ledde in henne i grimma från hagen. Sedan dess har hon sovit inne tillsammans med Charlie som var skakad ett tag, men numera står alla hästarna inne på nätterna.
Hon går heller inte ut i hagen just nu om det är varmt och väldigt flugit, för gör hon det så börjar hon rycka och då håller det på både på lektioner och i stallet. Men är det regn eller kraftig blåst så går hon ut, med flughuva även då.
 
Det är kanske inte jätteroligt för henne att inte få gå ut i hagen varje dag, men tro mig det är nödvändigt. Hon mår själv inte alls bra när hennes headshaking börjar eftersom det troligen inte är någon hon kan kontrollera själv. Och när hösten kommer och det blir kallare så kommer hon förhoppningsvis kunna gå ute varje dag, håller tummarna för det.
 
Men det är absolut bättre än förra sommaren, jag har ju ridit henne två gånger nu inomhus och hon har inte alls känts stressad eller ryckt någonting som hon gjorde då. Vilket jag är oootroligt glad över.
Jag vet såklart inte hur det kommer vara i framtiden, men jag är så tacksam för att det är bättre och att hon ens går att rida 100% normalt inomhus. Det betyder så mycket för att i vintras, när skakningarna precis upphört och hon var bra igen, så var jag så glad för att hon mådde bra och gick att rida - men samtidigt visste jag att det kunde ta om igen när flugorna började komma framåt våren och ingen av oss visste hur illa det skulle vara. Det hade ju lika gärna kunna komma tillbaka kraftigare och det är möjligt att det inte funnits mycket att göra åt det.
Så jag är med andra ord otroligt glad för att hon klarat sig hyfsat lindrigt den här våren och sommaren, och sedan hoppas jag innerligt på att det försvinner nu över hösten och vintern.
 
Måste också säga att jag är så stolt över denna ponny, hon är så himla duktig. Inte en enda gång protesterar hon för att hon måste stå kvar inne själv, hon bär snällt sin flughuva utan att försöka dra av den i hagen och hon bara är sitt underbara positiva själv. Kan inte beskriva hur mycket hon betyder, min bästa vän, min inspiration, min ArielJonna

Åh hjärtat <3
Så himla bra att det ändå är bättre den här sommaren. Nu vet ni ju lite om hur det var då och vad som funkar & det är ju bara att anpassa för att hon ska klara sig så lindrigt som möjligt - och det gör hon ju nu! :)URL: http://Ponnyvalack.blogg.se

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo